Om oss

30 års erfarenhet

Veronicare är en privat distriktsköterskemottagning i Östersund och står för trygghet, kontinuitet och empati. Vi fyller ut glappet mellan sjukvård och patient så att du får den bästa möjliga vården utifrån dina behov.

Vår historia
& vårt syfte

Vår historia tar sin början när vår grundare Veronica Westberg uppmärksammade att det fanns människor som hamnade mellan stolarna i vården. Hon såg med egna ögon hur människor som inte uppfyller kriterier för kommunal hemsjukvård hade problem att hitta bra alternativ. Veronica mötte även många människor som upplevde ensamhet eftersom att deras anhöriga bodde långt bort. Utöver det märkte hon att det fanns ett generellt vårdbehov som ingen tog hand om.

Hon ställde sig frågan ”hur kan jag hjälpa dessa människor” och utifrån den frågan växte Veronicare fram. Idag bedriver Veronicare fyra inriktningar, upptill Distriktssköterskenivå, nämligen distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, tjänsteköp och föreläsningar. Företagets syfte är att fylla glappet mellan patient. och sjukvård. Vår dagliga målsättning är att finns till för att hjälpa dig när du behöver det och att skapa trygghet när du är i behov av det.

Veronica Westberg

Vår grundare

Veronica har jobbat i vården i ca 30 år, varav 23 år som Distriktssköterska. Hon började sin sjuksköterskekarriär på en kirurgavdelning, fortsatte sedan till palliativ hemsjukvård/Storsjögläntan i ca åtta år, och var därefter jourhavande DSK nattetid i en glesbygdskommun under några år.

Under 10 år jobbade hon i primärvården på en hälsocentral, och även jobbat med asylhälsa och en kort period på bvc.

Hon har bland annat föreläst via kompetenstjanst.se och varit hemsjuksköterska i en läkemedelsstudie. Hon var också utbildningsansvarig för region Jämtland Härjedalens sjuksköterskor under några år också.

Numera har hon alltså eget företag med bla hemsjukvård och distriktssköterskemottagning samt föreläser.