Behandling mot håravfall

PRP-behandling

Upplever du att ditt hår blir allt tunnare eller att du tappar mer hår än vanligt? Då kan PRP-behandling vara något för dig. PRP står för Platelet Rich Plasma och är en hårbehandling för dig som har problem med håravfall på olika sätt. Den passar även dig som har genomgått en hårtransplantation.

Naturlig behandling mot håravfall

PRP-behandling hos oss

Personlig konsultation

Du berättar för oss om dina behov, problem och önskemål. Utifrån konsultationen kommer du och behandlaren överens som vilken behandling som passar dina behov samt att du blir införstådd i vilket resultat som kan förväntas.

Vem passar PRP för?

PRP-behandlingen passar de flesta individer men den fungerar allra bäst på kvinnor och på yngre män (20-50 år) som uppmärksammat att håret blivit tunnare. För att avgöra om du är en bra kandidat boka in en personlig konsultation.

Resultat av en PRP-behandling

Resultatet av behandlingen kan variera men redan efter första behandlingstillfället kan personer uppleva att håravfallet minskar. Det flesta personer uppmärksammar, inom 3-6 månader, att de fått en ökad hårtillväxt samt att håret som växer ut är tjockare och av bättre kvalitet. PRP-behandling har visat sig effektiv på Alopecia areata.

Behandling som inte kräver bedövning

PRP-behandling kräver ingen bedövning men den kan skapa lite obehag. Det finns patienter som upplever en brännande känsla när plasman, som injiceras, tar plats i området som behandlas.

Legitimerad sjuksköterska eller läkare

För ett lyckat resultat krävs det att rätt injektionsteknik används. Hos oss på Veronicare använder vi därför enbart legitimerad sjuksköterska eller läkare.

Behandlingstid

En vanlig behandlingstid är en gång i månaden under sex månader och därefter kan underhållsbehandling behövas 1-2 gånger per år.

Innan behandlingen

Inför behandlingen ska du undvika blodförtunnande medel och ha god vätskebalans. Du bör dricka extra vätska dagarna upp till behandlingen och dagen innan ska du inte dricka alkohol.

Efter behandlingen

De närmsta timmarna efter behandlingen kan du uppleva att det pirrar i hårbotten. En svullnad kan även uppkomma och vara kvar under de nästkommande dagarna. Du ska även under 24 timmar från behandlingen avslutas avstå från att duscha eller träna.

Hos Veronicare får du:

Personlig konsultation

Vi erbjuder en personlig konsulationen där vi tillsammans tittar på dina behov, problem och önskemål

Erfarna behandlare

Vi har lång erfarenhet av att utföra PRP-baehandlingar och använder endast legitimerade sjuksköterskor och läkare

Unik behandlingsplan

Tillsammans med din behandlare tar vi fram en behandlingsplan som passar dig

Vår vanligaste fråga inom PRP är:

Passar PRP-behandling mig?

Vi förstår att det kan vara svårt att själv avgöra om PRP-behandling är rätt teknik för dina problem. Kontakta oss för personlig rådgivning så hjälper vi dig.